Ons Team

Historiek

Rudi Lecoutre behaalde in juli 1977 het diploma van licentiaat in de rechten met onderscheiding aan de Universiteit Antwerpen.

Hij liep stage bij Stafhouder Edgar Boonen te Antwerpen en was betrokken bij de verbetering van de drukproeven van het Rechtskundig Weekblad. In september 1981 startte hij een eigen kantoor aan de Schuttershofstraat. Het kantoor verhuisde in 1984 naar de Twaalfmaandenstraat om uiteindelijk zijn definitieve stek te vinden in de De Damhouderestraat sedert 1994 tot op heden.

Diverse stagiaires werden in de loop van de jaren opgeleid en het kantoor kende sedertdien vele medewerkers, die vast met het kantoor verbonden waren.
Gedurende een aantal jaren werd er gewerkt in groepering en in 2009 werd het kantoor Vandendriessche overgenomen. In december 2006 werd het kantoor ingebracht in de BVBA Lecoutre & Partners te Antwerpen.

Vandaag zijn 4 advocaten en twee administratieve medewerkers aan het kantoor verbonden. Lecoutre en Partners heeft zich in de loop der jaren toegelegd op dienstverlening voor de overheid, naast de uitbouw van een netwerk voor incasso over het hele land. Daarnaast heeft het kantoor grote expertise in dossiers uit de sociale sector, het huurrecht, familierecht, familiaal vermogensrecht, aansprakelijkheidsrecht,… Er is een goede samenwerking met diverse gerechtsdeurwaarderskantoren.

In het kantoor is een mix aanwezig van ervaring, gekoppeld aan jongeren. Daarnaast beschikt het kantoor over een eigen secretariaat met 1 voltijdse paralegal en 1 boekhouder. Deze medewerkers zijn getraind in het omgaan met cliënten, debiteuren en andere partijen en het professioneel afhandelen van telefoongesprekken.

De advocaten van Lecoutre & Partners hebben gemiddeld 23 jaar ervaring aan de Antwerpse balie. Zij combineren ervaring en maturiteit, met jeugdig enthousiasme en vitaliteit.
Alle advocaten zijn van bij aanvang van hun stage ingeschreven aan de balie van Antwerpen en vertrouwd met de gebruiken, rechtbanken en diverse kamers.

Lecoutre & Partners advocaten respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen